Sexuálny život v každom veku

Komentáre vypnuté na Sexuálny život v každom veku

Keď začnete so sexuálnym životom, tak sprevádza váš život v podstate neustále. Názory o tom, kedy a v akom veku je sex najlepší sa rôznia. Kedy zažijete najlepší sex? V dvadsiatich, v tridsiatich rokoch, alebo oveľa neskôr? Prinášame vám výhody a nevýhody sexu podľa veku.

 

Keď máte „-násť“ a za sebou prvé milovanie, je to spoznanie niečoho nového nepoznaného. Tieto začiatky bývajú skôr metódou pokus omyl než nejakým super sexom. Pri sexe ešte nejde moc o techniku, ale o pocit novoty. Je to váš prvý sex, prvý orgazmus, prvý zamilovanie. Preto všetko prežívate oveľa uvedomelejšie a citlivejšie. Nevýhoda- Strata panenstva väčšinou neprebieha podľa dokonalého scenára. Veľa žien totiž cíti po svojom „ poprvé“ sklamanie.

 

Dvadsať a niečo je obdobie (v prípade, že ste single) predovšetkým očakávaním. Vzrušene očakávate, čo bude, až „ho“ prvýkrát pobozkáte, prvýkrát sa vás dotkne, prvýkrát skončíte v posteli V predstave je to sexi a v skutočnosti pravdepodobne tiež, nakoľko vaše telo vnímanie svojho intímna už lepšie poznáte, tak viete čo očakávate a prípadné sklamanie už neberiete tak tragicky. Ak máte stáleho partnera, v tomto období si sex užívate vzájomne viac menej bez ostychu, lebo sa ešte môžete pýšiť pekným mladým telom a aj rôzne polohy vám vzhľadom ku kondičke nerobia problémy.  Nevýhoda- Ak sa vám nepodarilo nájsť správneho muža, pravdepodobne sa vám príležitostný sex skoro omrzí.

 

Tridsať a niečo je obdobie usadzovaniu sa a zakladania rodiny. Rad žien sa domnieva, že najlepší sex zažili v čase tehotenstva. Veľmi pozitívnym faktorom je aj to, že v tomto veku väčšinou spíte s niekým, koho naozaj milujete. Nevýhoda- Ak máte malé deti, tie sexuálny život nezlepšujú. Vyčerpanie, nedostatok spánku, nápor zodpovednosti a sex je to posedné na čo máte chuť .

 

Štyridsať a niečo prichádza obdobie, kedy deti už nepotrebujú toľko vašej starostlivosti a vy máte konečne čas aj na seba a svojho partnera. Je to teda doba, kedy mnoho párov znovuobjavuje sexuálny apetít z mladosti. V štyridsiatke bývame sebavedomejší a vieme lepšie hovoriť o tom, čo sa nám páči. Nevýhoda- Okolo štyridsiatich rokov sa objavujú prvé manželské krízy, nevera a sex zrazu pre vás stráca význam alebo ho hľadáte inde ako doma vo vlastnej posteli.

 

Po päťdesiatke je dôležité mať po boku vhodného partnera. Ak to šťastie máte, najskôr si sex naozaj užívate. Podľa prieskumov asi 42 percent párov vo veku 45 až 55 rokov, ktorí žijú v manželstve trvajúcom desať a viac rokov, majú sex raz týždenne. Nevýhoda- Situáciu môže skomplikovať prechod, ktorým veľa žien v tomto veku prechádza. Súvisí s ním znížené libido a ďalšie intímne problémy, kvôli ktorým niektoré ženy na sex doslova zanevrú.

 

Šesťdesiat a viac je vek o ktorom si mladší myslia, že sex v tomto veku je už nemožný a priam hnusný.  Rad starších ľudí však tvrdí, že až teraz je sex naozaj super. Väčšinu starostí s deťmi, s pracovným vyťažením a podobnými problémami majú za sebou a teraz sa naozaj milujú uvoľnene. Nevýhoda- Môžu to komplikovať zdravotné problémy, ale ak dokážete svoje neduhy brať s nadhľadom, na všetko možno nájsť riešenie a nič nie je nemožné.

 

Sex po sedemdesiatke? Nemožné?  Rad výskumov zistil, že sedemdesiatnici označujú svoj sexuálny život za uspokojivý. Počet orgazmov samozrejme nedosahuje žiadnych veľkých čísel, ale sex je pokojný, citlivý a nešetrí sa pri ňom maznaním. Nevýhoda- Bohužiaľ, v tomto veku už nie každý má vhodný náprotivok k milovaniu. Zdravotné problémy, poruchy erekcie, to všetko sa objavuje naozaj často. Ak však máte aj v tomto období partnera a sex ste nezavesili na klinec, tak je to úspech, ktorí vám možno len závidieť.